Financial News

Atenționare urgentă pe timp de caniculă: pericol de moarte pentru animalele fără adăpost

PETA oferă sfaturi despre cum să ferim patrupedele precum pisici, câini, oi, de moartea prin șoc hipertermic

BUCUREșTI, ROMANIA, August 5, 2022 /EINPresswire.com/ -- Este caniculă. În România sunt temperaturi de peste 30 de grade la umbră. Este insuportabil pentru oameni, dar în aceeaşi măsură şi pentru animalele aflate în grija oamenilor și cele fără adăpost. În această perioadă animalele au şi mai multă nevoie de protecţie. În fiecare an, nenumărate animale suferă și mor din pricina căldurii excesive și a lipsei de apă. De aceea, PETA lansează un apel către toți proprietarii de animale ca, în perioada temperaturilor caniculare, să adăpostească în casă animalele, precum câinii, să protejeze animalele care trăiesc afară – cum ar fi oile, caii, măgarii, bovinele – împotriva soarelui arzător și să asigure apă suficientă pentru toate animalele.

PETA oferă sfaturi
• Acces la apă de băut pentru câini și pisici: Pentru pisicile și câinii ce viețuiesc în spații urbane este esențial ca în timpul verii să aibă la dispoziție posibilități de a bea apă. Se recomandă ca oamenii să pună în fața casei vase cu apă stabile, care nu se răstoarnă uşor și pe care să le umple dimineața și seara. Castroanele trebuie așezate în așa fel încât să nu blocheze accesul la garaje, pivnițe sau alte drumuri – evitându-se astfel potenţiale probleme cu vecinii.
• Adăpostiți câinii în casă: în perioadele toride este recomandabil ca animalele, cum ar fi câinii, să fie adăpostite în casă.
• Protecția împotriva soarelui: Chiar și pentru pisicile care trăiesc afară este esențial să aibă parte de suficientă protecție împotriva soarelui arzător. Locuri de refugiu cum ar fi cutii de carton sau cotețe de mici dimensiuni pot fi de ajutor și pot salva vieți. Animalele mici, precum iepurii de casă, sunt deosebit de sensibile la cădură și pot fi afectate rapid de o insolație care să le pună viața în pericol; nu trebuie expuse niciodată direct sub razele soarelui arzător. Și pentru animalele de pe pășune, un adăpost umbros și bine aerisit este vital. În felul acesta, măgarii, oile, bovinele și caii sunt protejați împotriva radiației solare. Dacă dispuneți de un grajd spațios și răcoros, în zilele cu arșiță este indicat să lăsați animalele acolo cel puțin la orele amiezii.
• Necesarul de apă: În special vara, când e zăpușeală chiar și în propria locuință, pisicile trebuie să primească suficientă hrană umedă și să aibă permanent acces la apă proaspătă. Și animalele precum câinii și iepurii de casă au nevoie de o cantitate crescută de apă în zilele fierbinți. Animalele de pe pășune precum măgarii, oile, bovinele și caii beau de regulă multă apă. În zilele toride de vară, necesarul de apă pentru o singură oaie, de pildă, poate crește până la 10 litri, iar pentru bovine şi 100 litri.
• Nu lăsați animalele în mașină: În zilele toride, câinii și alte animale nu trebuie în niciun caz lăsate închise în mașină. Cine vede un câine închis în mașină trebuie să sune imediat la poliție!
• Nu abandonați animalele: Spre deosebire de animalele sălbatice, câinii și pisicile care trăiesc în apartamente, gospodării sau pe stradă, fiind animale domestice, depind de ajutorul omului pentru a supraviețui.

Pericol de moarte – să recunoaștem primele simptome ale insolației
Semnele supraîncălzirii la câine sunt nervozitatea, gâfâitul puternic și apatia. Alte simptome care indică faptul că animalul a suferit un atac din cauza insolației și se află în pericol de moarte acut sunt gâfâitul excesiv, mersul împleticit, limba de culoare închisă sau privirea sticloasă și vărsături. Câinele supraîncălzit trebuie adus imediat la umbră și să i se dea apă rece de băut, iar corpul lui sa fie răcit cu apă la o temperatură confortabilă la mână – este imperativ, să nu fie extrem de rece. Apoi câinele trebuie transportat imediat la veterinar

PETA are ca motto: „Animalele nu există pentru ca noi să experimentăm pe ele, să le mâncăm, să le îmbrăcăm, să ne distreze sau să le exploatăm în orice alt mod.”

Mai multe informații:
PETA.de/PETA-Helps-Romania

Responsabil pentru relația cu presa:
Valeria Goller +49 711 860591-521; ValeriaG@peta.de

Vă mulțumim anticipat pentru acoperirea editorială.

Cu stimă,

Valeria Goller
Șef birou de presă

+49 711 860591-521
ValeriaG@peta.de

PETA Deutschland e.V.
Friolzheimer Str. 3
70499 Stuttgart

Înscrisă în registrul asociațiilor de pe lângă Tribunalul Stuttgart, VR 202128

Valeria Goller
PETA Deutschland e.V.
ValeriaG@peta.de

Stock Quote API & Stock News API supplied by www.cloudquote.io
Quotes delayed at least 20 minutes.
By accessing this page, you agree to the following
Privacy Policy and Terms and Conditions.

Use the myMotherLode.com Keyword Search to go straight to a specific page

Popular Pages

  • Local News
  • US News
  • Weather
  • State News
  • Events
  • Traffic
  • Sports
  • Dining Guide
  • Real Estate
  • Classifieds
  • Financial News
  • Fire Info
Feedback